introductie
parts
rhodes sound & Mp3's
YouTube
mogelijkheden en kosten
waarom customizen
credits
foto's
contact
een 2e hands rhodes kopen
faq
wurlitzer 200a
overige vintage keyboards

FENDER RHODES SERVICE

Welkom op de website van Fender Rhodes Service, het eenmansbedrijf van Rob Coops (39 jaar) te Amsterdam.

Ik houd mij fulltime bezig met het modificeren en customizen van de Fender Rhodes electric piano, voor professional, studio en liefhebber. Ik ben het langst bestaande Rhodes-bedrijfje in Nederland en heb aan honderden instrumenten gewerkt. Ik heb daarom een schat aan ervaring, en werk snel en solide als het gaat om actiemodificaties, verschillende intonatiemethodes, optimaliseren van hardware, en uiteindelijk een stabiel instrument afleveren. Veel verbeteringen en actiemodificaties voor de Rhodes zijn door mijzelf uitgevonden, als eerste in Nederland. Verder ben ik van origine een geschoold pianostemmer met conservatoriumachtergrond, en speel verschillende andere instrumenten. Naast mijn specialisatie Rhodes, houd ik mij ook bezig met andere vintage keyboards als Wurlitzer en Clavinet.

Beluister ( en bekijk ) ongeveer 10 Fenders die ik onder handen heb genomen in actie, op het kanaal van Fender Rhodes Service op YouTube.
Klik op deze link
:  http://www.youtube.com/user/FenderRhodesService

Voor NPS-output TV-uitzendingen heb ik de Fender Rhodes verzorgd voor o.a. Angie Stone (North Sea Jazz), Marcus Miller & Layla Hathaway (North Sea Jazz).
Voor Radio-4 uitzendingen vanuit het Bimhuis heb ik de Rhodes verzorgd voor internationale jazzgrootheden: Dave Douglas Quintet (feat. Uri Caine ), Chris Potter Quartet, Avishai Cohen Band, Jacky Terrason.
(Een 2CD van het Dave Douglas Quintet, "Live at the Bimhuis", is verkrijgbaar. Beluister Uri Caine op 1 van mijn Suitcases.)
Verder heb ik in het verleden de Rhodes verzorgd voor live-concerten van o.a. Radiohead, Jamiroquai, Bugge Wesseltoft, Karin Bloemen (Carre), en studio-sessies waar een goede Rhodes ontbrak.

In Nederland werk ik o.a. voor: Mike Roelofs, Daan Herweg (Pete Philly & Perquisite, Quincey), Coen Molenaar (Jan Akkerman Band, Berget Lewis), Pieter de Graaf (Wouter Hamel, Illicit, 88 keys Mk I), Jeroen van Vliet, Karel Boehlee, Gare du Nord, Berthil Busstra, Conservatorium Amsterdam & Alkmaar, Gideon van Gelder, Fra Fra Sound, Power Sound Studio (A'dam), Berend Dubbe ( Popduo Bauer, Bettie Serveert), Mark Milan (Big Boy Caprice, Tasha's World), New Generation Big Band, Quincey, Sensual (Emiel van Rijthoven), Henk Jan Heuvelink (Marike Jager). In het buitenland voor Bojan Zulfikarpasic (Parijs), Jet Studio Brussel (Hooverphonic, Zita Swoon, Arno), Belgische pianisten als Dominique Vantomme (conservatorium Kortrijk), Thomas de Prins (El Tattoo del Tigre, Internationals), Skeemz, Kawada.

Mijn uurprijs is €29,- incl. BTW. (jaar 2010). De reden dat ik €29,- per uur vraag, is niet dat ik mezelf te slecht vind voor een uurprijs van €40,- tot €45,- die vaak voor specialistisch werk als het mijne gevraagd wordt. Integendeel... : ik vind mezelf erg goed.

De reden is, dat als ik iets geleerd heb als Rhodes-technicus, is het dat er geen "shortcuts" zijn als je zekerheid wil over een 1ste klas en duurzaam resultaat. De enige manier is dan om "all the way" te gaan, wil je niet in middelmatigheid blijven steken door stappen over te slaan. Het probleem is dat dit veel tijd kost. Alles goed doen, is de aanpak die mijn voorkeur heeft. Het is niet ongebruikelijk, ( Mark 5 en plastic toetsen Mark 2 even buiten beschouwing gelaten), dat een volledige behandeling van je Rhodes rond 25 uur in beslag neemt, voor een 73 toetsen-model "incl. vervanging van key-pedestial vilt, dempermodificaties.") Met een uurprijs van €40,- zou je dan al meteen op €1000,- zitten.. Vandaar een lagere uurprijs, hoewel ik weet dat een verhuurbedrijf of studio vaak meer kan betalen.

De meeste klanten zijn liefhebbers van de Rhodes die eindelijk hun droom van een Herbie Hancock / Jamiroquai of Ray Charles-geluid, en een goede bespeelbaarheid willen verwezenlijken. Of je nu houdt van een rauw bluesgeluid of een warm en transparant Nu-Soul geluid, je zult verbaasd zijn over het verborgen klankpotentieel en bespeelbaarheid na customizing. Daarnaast kan je Rhodes er weer goed uitzien door een nieuwe tolex-bekleding.
Wil je je Rhodes verkopen, dan bied ik een eerlijke prijs, gerelateerd aan de qualiteit van de Rhodes.

Sinds 2006 is Fender Rhodes Service naar een ruimer, 45m2 (gesubsidieerd) atelier verhuisd.
Makkelijk bereikbaar vanaf de ring Amsterdam.

Telefoon : 020-4270371
Telefoon : 06-48592632 (atelier).
Graag alle contact telefonisch.

Veel plezier met deze website,
Rob Coops